Skip
Sluiten

Kinderopvang aanvragen

Hoe schrijf ik mijn kind in?

Ouders kunnen hun opvangvraag stellen via www.kinderopvanginbrussel.be en een Elmer selecteren als één van hun keuzes.

Ze kunnen ook langskomen of telefonisch contact opnemen tijdens de permanenties in één van de vestigingen op dinsdag van 9u tot 12u en hun opvangvraag laten registreren.
De verantwoordelijke onderzoekt de opvangvraag 7 maand voor de start.

Een urgente opvangvraag?

Voor een urgente opvangvraag komt de ouder, eventueel samen met een toeleider, naar de wekelijkse permanentie in één van onze vestigingen op dinsdag van 9u tot 12u.

Opnamebeleid

Elmer biedt urgentie-, deeltijdse, voltijdse, occasionele en kortdurende opvang aan, telkens afhankelijk van de nood en de opvangreden.

Elmer richt zich naar ouders die opleiding volgen, werken, plots werk gevonden hebben, solliciteren of omwille van medische of sociale situaties nood hebben aan kinderopvang. Als buurtgerichte kinderopvang richten we ons voornamelijk op gezinnen uit de buurt. We streven steeds naar een goeie mix.

Elmer heeft bijzondere aandacht voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte en voor crisisvragen.

Jonge kleuters kunnen tot 3,5 jaar terug naar Elmer komen (schoolvakanties, studiedagen,...).

Elmer is een Nederlandstalige kinderopvang en bereidt de kinderen voor op de Nederlandstalige kleuterschool. Het is belangrijk dat dit een bewuste keuze is. Bij de inschrijving wordt daarom gezocht naar een link van het gezin met het Nederlands:

- één van de ouders spreekt (beperkt) Nederlands
- een ouder volgt opleiding in een Nederlandstalig opleidingstraject
- het kind zelf is ingeschreven in een Nederlandstalige school
- andere kinderen in het gezin gaan naar een Nederlandstalige school.

Opvangplan op maat

Elmer werkt met opvangplannen per halve dag. Deze maken deel uit van de schriftelijke overeenkomst, die door beide partijen wordt ondertekend. De opvangplannen kunnen in onderling overleg worden aangepast.