Skip
Sluiten

Praktische informatie

Wat betalen?

In Elmer hangt de dagprijs af van het inkomen en de samenstelling van het gezin. Dit kan berekend worden op mijn.kindengezin.be.

Het inkomenstarief geldt voor een hele dag. Indien het kind minder dan 5u in de opvang is, wordt 60% van het dagtarief aangerekend.

Een individueel verminderd tarief kan aangevraagd worden bij aanzienlijke daling van het inkomen, voor een pleegkind en indien men het leefloon ontvangt en opleiding volgt.

Uitzonderlijk kan een sociaal tarief (helft van huidig tarief of minimumtarief) worden overeengekomen. Dit is geldig voor 1 jaar.

Elmer vraagt geen waarborg.

Verzekeringen

Elmer heeft een verzekering inzake burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen. Verder is er een verzekering voor objectieve burgerlijke aansprakelijkheid.

Voeding

Om een grote diversiteit aan gezinnen aan te spreken en vanuit onze bekommernis om het milieu bieden we de kinderen overwegend vegetarische voeding aan, aangevuld met vis en ei. De voeding is gevarieerd en evenwichtig samengesteld. Waar mogelijk kiezen we voor lokaal geproduceerde, seizoensgebonden en / of biologische voeding.

De voeding wordt ter plaatse bereid. In de ochtend is er soep, 's middags een warme maaltijd en na de middag vers fruit en boterhammetjes.

Elmer ondersteunt actief het geven van borstvoeding.

Seizoensmenu Lente 2024

Reglement gezinnen

Duidelijke afspraken maken goeie vrienden.
Elmer beschrijft een aantal praktische afspraken in een reglement voor gezinnen dat specifiek per vestiging wordt opgesteld. Wijzigingen worden steeds gecommuniceerd aan de ouders.

Reglement gezinnen Elmer Noord

Reglement gezinnen Elmer in de Stad

Reglement gezinnen Elmer Zuid

Reglement gezinnen Elmer West