Skip
Sluiten

Greelco

Elmer sluit zich aan bij een nieuw partnerschap in het kader van het Green Learning Community Project

Greelco

GREELCO of Green Learning Community, is een Erasmus+ project van de Europese Unie waarbij 11 organisaties betrokken zijn, waaronder acht voorzieningen voor jonge kinderen.

Waarom GREELCO

De recente ervaringen met de COVID-19-pandemie hebben geleid tot het "professionele isolement" van veel professionals, aangezien de mogelijkheden voor onderlinge verbinding en het delen van praktijken sterk verminderd waren. Tegelijk bleek dat professionals nood hadden aan het versterken van hun digitale vaardigheden. De combinatie van deze twee factoren zorgde voor inspiratie om vruchtbare internationale uitwisselingen te creëren die een groter aantal geïnteresseerde professionals zouden kunnen bereiken door middel van virtuele studiebezoeken.

Hoofddoel

Het algemene doel van GREELCO is om een online leergemeenschap te creëren die ECEC-professionals met elkaar verbindt en hen de mogelijkheid biedt om hun digitale competenties te verbeteren, hun expertise te delen en hun praktijk te reflecteren en te verbeteren.

Hoe gaat GREELCO dit doen?

Het project zal in de eerste plaats professionals in voorzieningen voor jonge kinderen versterken op het gebied van digitale competenties. Professionals uit acht landen zullen een reeks video's ontwikkelen die hun voorziening en pedagogische praktijken voorstelt. Zo zal elke voorziening een virtueel studiebezoek organiseren om ervaringen uit te wisselen en te reflecteren op de praktijk met andere professionals.

De video's en virtuele studiebezoeken zullen toegankelijk zijn voor andere voor- en vroegschoolse educatie- en zorgprofessionals op het GREELCO digitale platform, dat binnenkort beschikbaar zal zijn.

Wie is betrokken?

Projectleiders

  • Educational Research Institute (ERI), Slovenië – ISSA-lid

  • Hellenic Open University (HOU), Griekenland

  • International Step by Step Association (ISSA), Nederland

Voorzieningen voor jonge kinderen