Skip
Sluiten

Elmer's opdrachten naar de buurt

We profileren ons als buurtgerichte opvang en geven voorrang aan gezinnen uit de buurt. De buurt kennen en ontdekken is voor Elmer belangrijk. Het is deze buurt waar onze kinderen groot worden. Daarom vinden we het belangrijk om een actieve partner te zijn in de buurt en zoeken we steeds naar mogelijkheden om samen te werken.

Zo gaat Elmer in de Stad regelmatig op bezoek in rust-en verzorgingstehuis Sint-Monica, waar onze peuters samen bewegen en leuke activiteiten doen met de bewoners.
Cultureghem tovert de Abattoir op woensdagen om tot een rijke spelomgeving voor baby's en peuters voor Elmer Zuid.
De peuters van Elmer Noord gaan regelmatig op bezoek in de kinderboerderij van het Maximiliaanpark of in Art Basics for Children voor boeiende en creatieve activiteiten.
Elmer West heeft vaste voet in het Huis van Culturen en het MIMA in Molenbeek.

Wekelijks gaan we naar de markt op uitstap. We werken samen met de bibliotheken in de buurt. We bezoeken de nabije scholen met onze kinderen die de overgang maken naar de kleuterschool.
Elke Elmer werkt samen met het lokale Huis van het Kind, om activiteiten te organiseren voor jonge gezinnen in de ruimere buurt.

Door deze uitstappen ontdekken de kinderen hun buurt en nemen we de interesses van de kinderen terug mee naar de opvang. Zo brengen we de buurt ook in Elmer tot leven.